Blogi

Kiinteistöjen ympäristösertifikaatit ovat alkaneet yleistyä Suomessa ja moni rakenteilla oleva kiinteistö tulee hakemaan ja saamaan ympäristösertifikaatin.  Ensimmäiset Suomessa sijaitsevat kiinteistöt saivat ympäristösertifikaatit vuonna 2009. Käytetyimmät ympäristösertifikaatit Suomessa ovat LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) ja BREEAM (BRE Environmental Assessment Method). Ympäristösertifikaatin saaminen edellyttää kiinteistöä saamaan tietty... Lue lisää »
Vuoden 2011 kiinteistötransaktiovolyymi oli 1,7 miljardia euroa, joka oli noin puolet kymmenen vuoden keskiarvosta. Transaktioista ulkomainen ostaja oli vajaassa kolmanneksessa kaupoista. Suurimpia transaktioita olivat Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö Suomen myymä Fennia-kortteli Spondalle, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran ja Sitran myymä Itämerentori 2 Exilion Real Estate I:lle.  Suuria Business Park – kiinteistöjen transaktioita olivat YIT Rakennuksen myymä Business... Lue lisää »
1960- ja 1970-luvulla suomalaisten ahkeruus oli tärkein yksittäinen tekijä organisaatioiden liiketoiminnan kehityksessä. 1980-luvulla pääomamarkkinoiden avautuminen helpotti yritysten lainansaantia ja siten liiketoiminnan kehittymistä. 1990-luvulla teknologia oli tärkein yksittäinen tekijä liiketoiminnan kehityksessä. Menestyksemme 90-luvulla perustui tuottavuuden nopeaan kasvuun uuden teknologian ansiosta. 2000-luvulla on löydetty uudet menestyksen moottorit – luovuus ja... Lue lisää »
Porvoon Taidetehdas on merkittävä kohde Uudellamaalla ja erityisesti Porvoossa. Porvoon Taidetehtaalla tehtiin 1920- 1960-luvulla mm. Pikku-Jussi kaivinkoneita, Volvo-traktoreita ja konepajatuotteita 7500 neliön tehdasrakennuksessa, jossa ovat toimineet muun muassa Oy Alba Ab, Aug. Eklöf Ab, Oy Haikka Ab, Oy Fiskars Ab ja Oy Partek Ab sekä Oy Loglift Ab. Uudistunut Taidetehdas avataan keväällä 2012. Taidetehtaan alueelle tulee monipuolisesti tiloja kulttuurille, kokouksille ja... Lue lisää »
Kiinteistöjohtamista eikä varsinkaan asuntoisännöintiä ole pidetty seksikkäänä eikä huokuttelevana alana. Kuulostaahan se hienommalta olla vaikkapa solutions sales specialist kuin isännöitsijä. Tulevaisuudessa on tärkeää nostaa isännöinnin ja kiinteistöjohtamisen profiilia, jotta alalle saadaan päteviä työntekijöitä. Muuten ala tulee kohtaamaan merkittävän työvoimapulan viimeistään 2020-luvulla. Tulevaisuuden haasteet isännöinnissä ja kiinteistöjohtamisessa ovat... Lue lisää »

Mikko Lipponen toimitusjohtaja ML Real Estate

Mikko Lipponen Toimitusjohtaja

+358 (0)50 5345 433
mikko.lipponen@mlrealestate.fi

Ota yhteyttä