Blogi

Kauppakeskus Linnan kiinteistöjohtaminen Hämeenlinnassa ML Real Estate Oy:lle. Kauppakeskus Linna on merkittävä kauppakeskus Hämeenlinnan keskustassa. Linnassa toimivat mm.  vaateliike H & M, pikaravintola Hesburger, optiikka Instru Optiikka, Kiinteistövälitysliike Hyvät Kaupat LKV Oy sekä Hämeenlinnan kirjakauppa, pikaravintoloita sekä kuntosali. Kauppakeskus Linnan Raatihuoneenkatu 14-kiinteistön omistaa Veritas Eläkevakuutus. Kauppakeskus Linnan Raatihuoneenkatu... Lue lisää »
Vapaiden toimitilojen etsiminen voi kuluttaa paljon yrityksen resursseja. Tehokkaan ja oikean kiinteistövälittäjän löytäminen on kullanarvoista. Varsinkin, kun kiinteistövälittäjät eivät usein veloita peruspalveluistaan toimitilojen hakijaa. Pienet vuokravälitykseen erikoistuneet yritykset ovat usein tehokkaimpia, varsinkin , jos toimitilojen hakija etsii ”pieniä”, alle 300 m2 toimitiloja. Tärkeintä ei ole vapaiden toimitilojen määrä , vaan vapaiden toimitilojen... Lue lisää »
Kiinteistöjen ympäristösertifikaatit ovat alkaneet yleistyä Suomessa ja moni rakenteilla oleva kiinteistö tulee hakemaan ja saamaan ympäristösertifikaatin.  Ensimmäiset Suomessa sijaitsevat kiinteistöt saivat ympäristösertifikaatit vuonna 2009. Käytetyimmät ympäristösertifikaatit Suomessa ovat LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) ja BREEAM (BRE Environmental Assessment Method). Ympäristösertifikaatin saaminen edellyttää kiinteistöä saamaan tietty... Lue lisää »
Vuoden 2011 kiinteistötransaktiovolyymi oli 1,7 miljardia euroa, joka oli noin puolet kymmenen vuoden keskiarvosta. Transaktioista ulkomainen ostaja oli vajaassa kolmanneksessa kaupoista. Suurimpia transaktioita olivat Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö Suomen myymä Fennia-kortteli Spondalle, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran ja Sitran myymä Itämerentori 2 Exilion Real Estate I:lle.  Suuria Business Park – kiinteistöjen transaktioita olivat YIT Rakennuksen myymä Business... Lue lisää »
1960- ja 1970-luvulla suomalaisten ahkeruus oli tärkein yksittäinen tekijä organisaatioiden liiketoiminnan kehityksessä. 1980-luvulla pääomamarkkinoiden avautuminen helpotti yritysten lainansaantia ja siten liiketoiminnan kehittymistä. 1990-luvulla teknologia oli tärkein yksittäinen tekijä liiketoiminnan kehityksessä. Menestyksemme 90-luvulla perustui tuottavuuden nopeaan kasvuun uuden teknologian ansiosta. 2000-luvulla on löydetty uudet menestyksen moottorit – luovuus ja... Lue lisää »

Mikko Lipponen toimitusjohtaja ML Real Estate

Mikko Lipponen Toimitusjohtaja

+358 (0)50 5345 433
mikko.lipponen@mlrealestate.fi

Ota yhteyttä