Etätyöskentely
24.02.2023

Etätyö on viime vuosina kasvanut merkittäväksi työmuodoksi monille yrityksille ja työntekijöille. Etätyössä työntekijä suorittaa työtehtäviä pääsääntöisesti kodin tai muun etäpaikan kautta ilman säännöllistä fyysistä läsnäoloa työpaikalla.  Etätyön hyötyjiä ovat sekä työntekijä että työnantaja .

Etätyön hyödyt työntekijälle

Etätyö tarjoaa monia etuja työntekijälle, kuten joustavuutta, ajansäästöä, paremman työ-elämä-tasapainon ja vähemmän stressiä.

Joustavuus

Etätyö antaa työntekijälle joustavuutta työn suorittamiseen. Työntekijät voivat päättää itse, milloin ja missä he suorittavat työtehtäviä. Tämä voi auttaa heitä sovittamaan työn ja henkilökohtaisen elämän paremmin yhteen, mikä vähentää stressiä ja parantaa työntekijän hyvinvointia.

Ajansäästö

Etätyö vähentää työmatka-aikaa, mikä säästää aikaa ja energiaa. Työntekijät voivat käyttää tätä aikaa muihin tärkeisiin asioihin, kuten perheeseen, harrastuksiin tai itsensä kehittämiseen.

Työ-elämä-tasapaino

Etätyö voi auttaa parantamaan työ-elämä-tasapainoa. Työntekijät voivat sovittaa työn ja henkilökohtaisen elämän paremmin yhteen, mikä vähentää stressiä ja parantaa heidän hyvinvointiaan. He voivat esimerkiksi hoitaa lapsiaan tai muita läheisiään, kun he ovat kotona töiden ohessa.

Stressin vähentyminen

Etätyö voi vähentää stressiä, joka liittyy työmatkaan ja työpaikan ilmapiiriin. Työntekijät voivat olla tehokkaampia ja keskittyneempiä, kun he voivat työskennellä omassa rauhassaan ja olosuhteissaan.

Etätyön hyödyt työnantajalle

Etätyöllä on myös monia hyötyjä työnantajalle, kuten kustannusten säästöjä, paremman työntekijätyytyväisyyden ja sitoutumisen, paremman tehokkuuden ja tuottavuuden sekä paremman talentin houkuttelemisen.

Mikko Lipponen TOIMITUSJOHTAJA

+358 50 5345 433
mikko.lipponen@mlrealestate.fi

Ota yhteyttä