Mistä Helsingin kaupunginosasta uudet toimistotilat ?
03.03.2024

Helsingin eri kaupunginosat, monimuotoisuutta pääkaupungin sydämessä

1. Kruununhaka & Keskustan alue: Historian Havinaa

Kruununhaka on yksi Helsingin vanhimmista kaupunginosista, ja sen kapeat kujat ja historialliset rakennukset kertovat tarinaa kaupungin menneisyydestä. Alueella sijaitsevat monet merkittävät historialliset nähtävyydet, kuten Senaatintori ja Tuomiokirkko, jotka houkuttelevat paitsi turisteja myös paikallisia asukkaita. Kruununhaassa yhdistyvät perinteinen charmikkuus ja moderni elämäntapa, mikä tekee siitä suositun asuinalueen monille.

Meritullinkatu 1 , Helsinki Keskusta

Meritulli 1 – toimitilat merellisen Helsingin sydämessä

Meritulli 1 on poikkeuksellinen yhdistelmä modernia raikkautta, tyylikästä ja muuntautuvaa toimitilaa sekä historiallista miljöötä ja rakennusarkkitehtuuria. Vuokrattavat toimitilat tarjoavat nykyaikaisia ja toimivia ratkaisuja henkilöstön erilaisiin tarpeisiin, sulautuen samalla saumattomasti osaksi rakennuksen perinteikästä historiaa.

Meritulli 1:ssä yrityksesi voi luoda ainutlaatuiset puitteet työskentelyyn, luovaan ideointiin ja asiakastapaamisiin. Helsingin merellinen miljöö on toimitiloissa vahvasti läsnä ja historiaa huokuvista kaari-ikkunoista avautuu merinäköala kahteen suuntaan.

Tilat sijaitsevat toisessa ja kolmannessa kerroksessa sisäportaalla.

 

Bulevardi 21, Helsinki Keskusta

Industrial-henkistä toimistotilaa neljännessä kerroksessa. Rakennus valmistui 1961 arkkitehti Niilo Kokon signeeraamien piirustusten mukaan. Kiinteistö on oiva urbaanista arkkitehtuurista. Ruffi julkisivu on rakennettu suunnitteluaikakautensa tyylin mukaisesti kuparista, lasista ja punatiilistä. Bulevardi 21:n toimistotalo tarjoaa loistavat puitteet yrityksille, jotka haluavat tiloiltaan rouheaa ilmettä nykyaikaisin mukavuuksin. Bulevardi 21 toimistotalo sijaitsee ihanteellisella paikalla, kun haluat päästä nauttimaan lounaasi vaikkapa Kauppahalliin tai Sinebrychoffin puistoon. Alueella on runsaasti viehättäviä ravintoloita ja kahviloita, kuten esim. maineikas ranskalaishenkinen Cafe Ekberg.

 

Urho Kekkosen katu 3, Helsinki Keskusta

Kampin kauppakeskuksen Urhontornissa vapaata toimistotilaa viidennessä kerroksessa. Kiinteistö valmistui vuonna 2006. Toimistotalosta suora yhteys Kampin kauppakeskukseen , pysäköintihalliin sekä bussiterminaaliin. Muuntojoustava tila koostuu huoneista sekä avotilasta ja omista sosiaalitiloista. Sisäänkäynti on Urho Kekkosen kadun puolelta. Kampin kauppakeskus tarjoaa runsaasti erilaisia palveluita kuten ravintolapalveluita. Pysäköinti Forumin parkkihallissa. Tilat ovat korkeita ja avaria . Niissä on koko kerroksen kokoiset ikkunat. Cat6-kaapelointi sekä jäähdytetty ilmanvaihto.

 

Antinkatu 1, Helsinki Keskusta

VAPAANA 4 KERROS, UPEAT NÄKYMÄT.Toimistotilat remontoitu, rouheaa industrial henkistä toimistotilaa. Kiinteistö valmistunut uutenavuotena vuonna 1952. Suunnittelijoina olivat Erkki Huttunen sekä Antero Pernaja. Rakennuksen tyyli on funktionaalinen Erinomainen sijainti Kampissa, Kampin kauppakeskuksen vieressä. Sisäänkäynti kiinteistöön on Eteläisen Rautatiekadun kulmasta.

 

2. Kallio & Vallila Sörnäinen: Taiteen ja Nuoruuden Kukoistus

Kallio on tunnettu nuorekkaasta ilmapiiristään ja taiteellisesta tunnelmastaan. Alun perin työläiskaupunginosana tunnettu alue on nykyään täynnä trendikkäitä kahviloita, baareja ja gallerioita, jotka houkuttelevat kaikenikäisiä ihmisiä. Kallio on myös monikulttuurinen alue, jossa eri taustat kohtaavat ja rikastuttavat kaupunkikuvaa. Sen vilkas yöelämä ja monipuoliset kulttuuritapahtumat tekevät siitä suositun paikan etenkin nuoremmille asukkaille.

Hämeentie 11, Helsinki Hakaniemi

VÄINÖSSÄ VAPAATA PERSOONALLISTA TILAA, KUUDES KERROS, REMONTOITU. OSITTAIN KORKEAA TILAA, JOSSA ON PARVITOIMISTOA. UNIIKKI KIINTEISTÖ. Kuvat ovat yleiskuvia kiinteistöstä. Historiallinen toimistorakennus 1920- luvulta. Osuusliike Elannon entinen pääkonttori. Hallintorakennus nousee maamerkiksi Hämeentien rinteessä. Koristelun kepeys jalostaa kokonaisuutta, fasadimateriaalit, julkisivutiilet ja kuparipelti ovat tasokkaita. Saneeraamme tilat vuokralaisen tarpeisiin sopiviksi yhdessä sisustusarkkitehdin kanssa. Rakennuksessa on tilaa yhteensä 11.200 m2. Alakerroksissa sijaitsevat asiakaspalvelu, liike- ja varastotilat. Keskikerroksissa toimistotilat. Hämeentie on yksi Helsingin vilkkaimmista pääväylistä, joten liikenneyhteydet ovat todella sujuvat ja monipuoliset. Tänne on helppo tulla läheltä ja kauempaakin. Kiinteistön lähellä on kaksi metropysäkkiä: Hakaniemi ja Sörnäinen, molemmat vain noin 500 metrin päässä. Metromatka Hakaniemestä Rautatientorille kestää kaksi minuuttia. Raitiovaunupysäkit ovat aivan rakennuksen vieressä. Busseja ajaa Hämeentietä pitkin jatkuvasti, lähes kerran minuutissa. Bussilla pääsee keskustaan viidessä minuutissa. Myös bussipysäkit löytyvät rakennuksen läheltä. Väinön sijainti on jokaisen työmatkalaisen unelma.

 

Konepajankuja 6, Helsinki Vallila

Vallilan Konepajan alueella sijaitseva teollisuushistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokas kiinteistö. Kiinteistö on valmistunut vuonna 1919 Valtionrautateiden konepajan aluskehysosastoksi. Teollinen toiminta päättyi vuonna 1995. Rakennuksen perusteellinen saneeraus sen nykyiseen käyttöön Amer Sportsin pääkonttoriksi valmistui vuonna 2014. Kiinteistöllä on ympäristosertifikaatti BREEAM In-Use, Very Good (suunnittelu ja rakentaminen). Kohteen arkkitehtuurisuus, punatiilimiljöö, ilmavuus ja laadukkuus henkivät kiinteistön ainutlaatuisuutta.

Tilat ovat näyttäviä ja erinomaisessa kunnossa, ota yhteyttä ja mennään katsomaan tilat paikanpäälle.

 

3. Punavuori: Designin ja Luksuksen Keskittymä

Punavuori on Helsingin boheemi ja trendikäs kaupunginosa, joka on tunnettu designkaupoistaan, kahviloistaan ja putiikeistaan. Alueella voi kuljeskella kapeita katuja pitkin ihastellen kauniita jugend-rakennuksia ja poikkeamalla sisään pieniin designliikkeisiin. Punavuori on myös arvostettu asuinalue, jossa on paljon kalliimpia asuntoja ja hienostuneempaa elämäntyyliä. Sen vehreät puistot ja merinäkymät tekevät siitä houkuttelevan paikan niin perheille kuin urbaaneille elämäntapaa arvostavillekin.

 

Pursimiehenkatu 29-31, Helsinki Punavuori

Uniikki tilakokonaisuus dynaamisessa Merikorttelissa, 6 kerros, trendikkäiden kahviloiden ja ravintoloiden lähellä. Tilat remontoidaan vuokralaisen toiveiden mukaan. Korkeaa, teollismaista , mutta modernia toimistotilaa. Tunnelmallinen Merikortteli on ainutlaatuinen kiinteistö merellisen Punavuoren sydämessä. Vapaana harvinaisuus. Useampia sisäänkäyntejä. Tilat odottavat betonipinnoilla uuden vuokralaisen materiaalivalintoja. Tila toimi 2023 Helsinki Design Weekin päänäyttämönä. Kortteli käsittää 28 000 m2 toimitilaa yhteensä kuudessa maan päällisessä kerroksessa.. Tiloissa on suuret huonekorkeudet ja tilat ovat muuntojoustavat asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Uniikkikohde Erinomaiset julkiset yhteydet. 15 minuutin kävelymatkan (2 km) päässä Rautatieasemalta. Raitiovaunu 1A:n päätepysäkki on juuri korttelin kohdalla. Lisäksi raitiovaunu 6 ja useita bussilinjoja pysähtyy lähellä.

 

Pursimiehenkatu 29-31, Helsinki Punavuori

Upea kuudennen kerroksen industrial henkinen monitilatoimisto, avotilaa ja huoneita . Omat sosiaalitilat ja keittiö. Uniikki tila, vinoja kattoikkunoita, korkeaa toimistotilaa, 4-6 metriä , teollismaista , mutta modernia toimistotilaa. Tilaan mitoitettu 285 työpistettä ja hiljaisia huoneita sekä parikymmentä neuvottelutilaa. Kortteli käsittää 28 000 m2 toimitilaa yhteensä kuudessa maan päällisessä kerroksessa.. Tiloissa on suuret huonekorkeudet ja tilat ovat muuntojoustavat asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Uniikkikohde! Erinomaiset julkiset yhteydet. 15 minuutin kävelymatkan (2 km) päässä Rautatieasemalta. Raitiovaunu 1A:n päätepysäkki on juuri korttelin kohdalla. Lisäksi raitiovaunu 6 ja useita bussilinjoja pysähtyy lähellä.

 

4. Arabianranta: Modernin ja Kulttuurin Sulatusuuni

Arabianranta on kaupunginosa, joka on kokenut merkittävän muutoksen viimeisten vuosikymmenten aikana. Alueen teollinen historia on antanut tilaa moderneille asuinrakennuksille ja kulttuurikeskuksille. Arabianrannassa yhdistyvät moderni arkkitehtuuri, taide ja kestävä elämäntapa. Alueella järjestetään usein erilaisia kulttuuritapahtumia ja markkinoita, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin vierailijoitakin.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Helsingin monista mielenkiintoisista kaupunginosista, ja jokainen alue tarjoaa omanlaisensa kokemuksen kaupungin sykkeestä. Olipa mieltymyksesi sitten historiallisten nähtävyyksien, taiteen ja kulttuurin, designin ja luksuksen tai modernin elämäntavan suhteen, Helsinki tarjoaa jokaiselle jotakin.

Hämeentie 135, Helsinki Arabia

Arabiassa tyylikästä ja siistiä toimitilaa. Arabiakeskus on historiallinen, mutta täysin modernisoitu toimintaympäristö. Kohteessa toimivat mm. designin huippunimet kuten Iittala sekä Aalto Yliopiston Taideteollinen korkeakoulu. Lähistöllä on hyvät palvelut: posti, pankin palvelupiste sekä useita ruokakauppoja. Alueella toimii mm. siivouspalvelu-, toimistotarvike- ja kirjapainoalan yrityksiä. Arabiakeskus sijaitsee vain 10 minuutin automatkan päässä Helsingin keskustasta. Erinomaiset julkiset yhteydet.

 

5. Kalasatama: Modernin Kaupunkiasumisen Tulevaisuus

Kalasatama on yksi Helsingin nopeimmin kehittyvistä kaupunginosista, joka on tunnettu moderneista asuinrakennuksistaan, kauniista merinäkymistään ja monipuolisista palveluistaan. Entinen teollisuusalue on muuttunut viime vuosikymmeninä moderniksi kaupunkiympäristöksi, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja vapaa-aika.

Alueella sijaitsee monia arkkitehtonisesti mielenkiintoisia rakennuksia, kuten Helsingin Musiikkikeskus ja Kalasataman kirkko, jotka ovat suosittuja vierailukohteita paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Kalasataman monipuoliset ravintolat, kahvilat ja ostosmahdollisuudet tarjoavat myös lukuisia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja viihtymiseen.

Kalasatama on myös kestävän kehityksen edelläkävijä, ja alueella panostetaan erityisesti ekologisiin ja energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Esimerkiksi Kalasataman alueelle rakennetaan Helsingin uusimpia ja moderneimpia asuintaloja, joissa hyödynnetään uusinta teknologiaa ja kestäviä rakennusmateriaaleja.

Sörnäistenkatu 1, Helsinki Kalasatama

Vuokrattavana valoisaa, hyvin suunniteltua toimistotilaa. Huone- ja avokonttoritilasta saa vaivatta muokattua paljon erilaisia tilaratkaisuja. Kohde sijaitsee loistavien yhteyksien varrella Kalasataman vieressä. Kiinteistön alla sijaitsee parkkihalli, kuntosali ja suihkulliset sosiaalitilat sekä sisäpihalla on muutamia ulkopaikkoja. Kiinteistö sijaitsee vastapäätä trendikästä Teurastamon –aluetta ja kauppakeskus Redi ja metro ovat 400m päässä.

 

6. Ruoholahti: Meren ja Modernin Kohtaamispaikka

Ruoholahti, Helsingin eteläisessä osassa sijaitseva kaupunginosa, on tunnettu meren läheisyydestään, modernista arkkitehtuuristaan ja monipuolisista vapaa-ajanviettomahdollisuuksistaan. Alun perin teollisuusalueena toiminut Ruoholahti on nykyään yksi kaupungin suosituimmista asuinalueista, jossa yhdistyvät kaupunkielämän mukavuudet ja meren läheisyys.

Ruoholahden modernit asuinrakennukset tarjoavat upeat näkymät merelle ja kaupungin ylle, ja alueen lukuisat puistot ja ulkoilureitit houkuttelevat niin ulkoilmaihmisiä kuin aktiivisia liikkujia. Ruoholahdessa sijaitsevat myös monipuoliset ostosmahdollisuudet, kuten kauppakeskus Ruoholahti ja Ruoholahden tori, joilta löytyy kaikkea vaatteista ruokaan ja kodintarvikkeisiin.

Lisäksi Ruoholahti on tunnettu vilkkaasta kulttuuritarjonnastaan, jossa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä. Alueen monipuolinen ravintolatarjonta tarjoaa herkkuja niin paikallisille asukkaille kuin vierailijoillekin, ja Ruoholahden modernit baarit ja yökerhot ovat suosittuja kohtaamispaikkoja iltaisin ja viikonloppuisin.

Porkkalankatu 26, Helsinki Ruoholahti

UUDISKOHDE: Upea toimistotalo We Land Helsingin Ruoholahdessa. Kerrokset 4 ja 5. Arvioitu valmistuminen on 8 / 2023. We Landin sloganit ovat: Supporting the job to be done. Hospitality as in a hotel Open House As green as possible. We Landissä panostetaan työssä viihtymiseen sekä tehokkuuteen. We Landin ominaisuuksia ovat ainutlaatuinen palvelukonsepti, jonka tarkoituksena on tarjota laadukkaita, räätälöityjä palvelupaketteja. Talossa on concierge-palvelu. Talon palvelut toimivat Open House periaatteella, eli palvelut ovat käytössä 24/7 ja kokoalueelle, myös alueen asukkaille. We Land tavoittelee BREEAM Outstanding-ympäristöluokitustasoa. We Landin ensimmäisessä kerroksessa toimivat aulapalvelu, ravintolat (Brasserie, lounasravintola, bistro , sesonkiravintola) sekä loungekahvila. Toisessa kerroksessa sijaitsee Coworking-tilat sekä Conference Center. Kerroksissa 3-13 sijaitsevat modernit, muuntojoustavat, energiatehokkaat ja valoisat toimistotilat. 14 kerroksessa sijaitsee Land of Glory, penthousetyyppinen näköalaravintola. Kerroskoko on noin 2400 m2, joka mahdollistaa suurenkin yrityksen sijoittumisen yhteen kerrokseen. Kiinteistö tarjoaa myös 200 ladattavaa autopaikkaa, sekä 450 pyöräpaikkaa. Metrolle kävelee 6 minuutissa ja raitiovaunupysäkille 2 minuutissa. Lentokentällä bussilla 10 min välein ja taksilla 30 min.

 

Mikko Lipponen TOIMITUSJOHTAJA

+358 50 5345 433
mikko.lipponen@mlrealestate.fi

Ota yhteyttä