Mitä toimitilavälittäjä tarkoittaa ?
04.03.2024

Toimitilavälittäjä on ammattilainen, joka toimii välittäjänä toimitilojen vuokrauksessa tai myynnissä. Heidän päätehtävänsä on auttaa asiakkaita löytämään sopivia toimitiloja heidän tarpeisiinsa ja budjettiinsa sopivasti. Toimitilavälittäjä työskentelee yleensä kiinteistövälitysyrityksessä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Toimitilavälittäjän tehtäviin kuuluu:

Asiakaspalvelu: Toimitilavälittäjä toimii välittäjänä vuokraajan tai ostajan sekä kiinteistön omistajan tai vuokranantajan välillä. He tarjoavat asiakkailleen asiantuntevaa neuvontaa ja ohjausta toimitilojen valinnassa ja vuokraus- tai ostoprosessissa.

Markkinointi: Toimitilavälittäjä vastaa toimitilojen markkinoinnista ja mainonnasta. He laativat houkuttelevia myynti- tai vuokrausilmoituksia, järjestävät näyttöjä ja esittelevät potentiaalisille vuokraajille tai ostajille tiloja.

Neuvottelut: Toimitilavälittäjä hoitaa neuvottelut vuokraus- tai myyntiehdoista asiakkaan ja kiinteistön omistajan välillä. He pyrkivät neuvottelemaan sopimuksen, joka on molempien osapuolten kannalta reilu ja hyväksyttävä.

Sopimusten laadinta: Toimitilavälittäjä laatii vuokra- tai kauppasopimuksia ja varmistaa, että kaikki tarvittavat ehdot ja ehdot täyttyvät ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Alan tuntemus: Hyvä toimitilavälittäjä on perillä alueen kiinteistömarkkinatilanteesta ja ymmärtää eri toimitilatyyppejä sekä niiden hinnoittelua. He ovat myös tietoisia alan lainsäädännöstä ja määräyksistä.

Toimitilavälittäjä voi erikoistua tiettyihin toimitilatyyppeihin, kuten toimisto-, teollisuus- tai kaupallisiin tiloihin, ja he voivat työskennellä erilaisissa organisaatioissa, kuten kiinteistönvälitysyrityksissä, kiinteistösijoitusyhtiöissä tai omassa yrityksessään. Heidän tavoitteenaan on auttaa asiakkaita löytämään parhaat mahdolliset toimitilat liiketoimintansa tarpeisiin.

Mikko Lipponen TOIMITUSJOHTAJA

+358 50 5345 433
mikko.lipponen@mlrealestate.fi

Ota yhteyttä