Toimistotyö vai etätyö
24.02.2023

Toimistotyö ja etätyö ovat kaksi erilaista tapaa työskennellä, ja molemmilla on omat etunsa ja haittansa. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarkastella toimistotyön etuja verrattuna etätyöhön ja pohtia, miksi toimistolla työskentely voi olla hyödyllistä työntekijöille ja yrityksille.

Ihmissuhteet ja vuorovaikutus

Toimistolla työskentely voi edistää tiimihenkeä ja tarjota mahdollisuuden sosiaaliseen vuorovaikutukseen työtovereiden kanssa. Vaikka etätyöntekijät voivat kommunikoida keskenään sähköpostin, videopuheluiden ja muiden digitaalisten kanavien välityksellä, nämä eivät korvaa kasvokkaista vuorovaikutusta, joka voi olla tärkeää tiimihengen ja yhteistyön kannalta.

Toimistolla työskennellessä voi myös helpommin saada nopeasti vastauksen kysymyksiin tai pyytää apua työkavereilta, joka voi olla hankalampaa etätyössä. Tämä voi edistää tehokasta työskentelyä ja ratkaista ongelmatilanteita nopeammin.

Työympäristö

Toimistolla työskentely tarjoaa ammattimaisen työympäristön, joka voi edistää tuottavuutta ja motivaatiota. Toimistolla työskennellessä on helppo keskittyä työhön ja erottaa työ- ja vapaa-ajat toisistaan. Tämä voi olla vaikeampaa kotona, jossa on enemmän häiriötekijöitä, kuten perheenjäseniä, lemmikkejä ja kotitöitä.

Toimistotyöpaikat voivat myös tarjota paremman teknisen infrastruktuurin, kuten nopean internet-yhteyden ja tehokkaat tietokoneet ja tulostimet, joiden käyttö voi olla hankalampaa kotona. Tämä voi helpottaa työskentelyä ja edistää tehokkuutta.

Työpaikan kulttuuri

Toimistolla työskennellessä voi helpommin päästä mukaan työpaikan kulttuuriin ja tuntea osallistuvansa organisaation toimintaan. Toimistolla työskennellessä voi osallistua kokouksiin, tiimipalavereihin ja muihin tapahtumiin, joiden kautta voi oppia lisää organisaation toiminnasta ja verkostoitua työkavereiden kanssa.

Mikko Lipponen TOIMITUSJOHTAJA

+358 50 5345 433
mikko.lipponen@mlrealestate.fi

Ota yhteyttä